Het tillen en het manipuleren van zware elementen kan een enorme uitdaging zijn, vooral als we het hebben over de houtverwerkende industrie. Volautomatische productielijnen bieden voor veel bedrijven een goede oplossing waardoor arbeiders worden ontlast, maar lang niet alle bedrijven beschikken over de middelen of ruimte om hun processen te kunnen automatiseren waardoor er handmatig getild wordt. Gelukkig zijn er passende oplossingen: industriële pneumatische manipulatoren. Deze manipulatoren zijn ergonomisch, veilig en bevorderen de productiviteit. Lees de tekst hieronder door om meer te weten over pneumatische manipulatoren die zorgen voor productiviteit en ergonomisch werken

Veiligheid van werken

Naast de houtverwerkende bedrijven zijn er ook andere branches waar zware elementen tillen en manipuleren essentieel is. Denk aan interieurbouw bedrijven en aan schrijnwerkerijen. Bij dergelijke bedrijven is het oppakken en draaien van houten platen of het manipuleren van andere grote elementen een dagelijkse taak die het lichaam van de werknemers enorm kan aantasten. Het tillen kan namelijk zorgen voor een te zware belasting van de rug, armen of schouders van werknemers. Hier komt bij dat het werktempo veel lager ligt en dat de kans op gevaarlijke situaties op de werkvloer veel groter wordt. Neem eens een kijkje naar de mogelijkheden van manipulatoren van Roosen BPL.

Oplossingen zoeken

Diverse ondernemers blijven constant zoeken naar oplossingen om de bovenstaande problemen aan te pakken. Ondernemers willen namelijk een zo veilig mogelijke werkplek kunnen garanderen aan alle werknemers van het bedrijf. Eén van de oplossingen voor veiliger en ergonomischer werken in plaats van zware en grote elementen handmatig tillen zijn automatisering en robotisering, al gaat dit om een grote investering qua geld en qua ruimte. Je hebt naast de financiële ruimte ook daadwerkelijk ruimte nodig om een volledig geautomatiseerde productielijn te kunnen installeren. Wordt er voor pneumatische manipulatoren gekozen, dan kun je aanzienlijke verbeteringen op het gebied van productiviteit en veiligheid verwachten zonder dat je een fortuin uit hoeft te geven aan de investering.

Kwaliteit en service

De meeste klanten hechten een grote waarde aan de kwaliteit van de systemen, maar vooral ook aan een betrouwbare dienstverlening. Het is tegenwoordig namelijk essentieel om de klant te waarderen en om altijd klaar te staan mochten er eventuele vragen of onduidelijkheden zijn. Kies daarom voor een bedrijf die ondersteuning biedt, ook de installatie. Denk bij ondersteuning aan onder andere het beantwoorden van technische vragen of technische steun, service, onderhoud en zelfs het bieden van de nodige trainingen zodat er kan worden geleerd hoe je efficiënter kunt werken met pneumatische manipulatoren.

De algemene productiviteit stijgt

Door pneumatische manipulatoren te plaatsen kunnen bedrijven de productiviteit van het bedrijf en de bedrijfsprocessen aanzienlijk verhogen, vooral als het gaat om bedrijven die zich bevinden in de houtverwerkende branche. Ook de werkomstandigheden van werknemers in dergelijke industrieën kunnen worden verbeterd en het risico op letsel wordt enorm verminderd dankzij pneumatische manipulatoren. Door middel van pneumatische manipulatoren kun je dus zorgen om de algehele efficiëntie en ook de veiligheid en de ergonomie op de werkvloer te optimaliseren.