Als je net begint in de wereld van het ondernemerschap, kan marketing een ontmoedigende taak lijken. Je wilt je naamsbekendheid vergroten en een reputatie opbouwen, zodat mensen terugkomen voor meer, maar waar begin je eigenlijk? In dit artikel behandelen we 5 marketingtips die essentieel zijn voor startende ondernemers.

Wie is je doelgroep?

Hoewel je misschien denkt dat iedereen dezelfde wensen en behoeften heeft, is dat niet per se waar. Het is belangrijk je te herinneren wie het precies is waarvan je wilt dat ze je content lezen en producten kopen. Wie heeft het meeste baat bij jouw product of dienst? Begin met een lijst van alle mensen die je zou willen bereiken en beperk ze van daaruit.

Als je vastzit over wie je voornaamste doelgroep is, denk dan hier eens over na:

  • Wie zouden mijn producten of diensten willen hebben?
  • Welk probleem los ik voor hen op? Waarom hebben ze me nu meer dan ooit nodig? Dit zal je helpen te begrijpen wat echt belangrijk voor hen is. Als je deze vragen niet kunt beantwoorden dan betekent dat misschien dat je bedrijf er nog niet helemaal klaar voor is!
  • Wat zijn hun pijnpunten (wat houdt hen ’s nachts wakker)? Iets geweldigs verkopen, maar ook helpen een probleem op te lossen waarmee iemand te kampen kan hebben, is een manier om de naamsbekendheid snel te vergroten. Mensen houden ervan te weten dat ze door in je product/dienst te kopen

Maak zakelijke social media kanalen aan

Een sociale media pagina voor je bedrijf maken is een van de eerste stappen om naamsbekendheid te creëren. Je wilt dat mensen weten dat je er bent en dat je klaar bent voor interactie! Het zijn geweldige plaatsen om inhoud te delen, maar ook om rechtstreeks in contact te komen met potentiële klanten of cliënten.

Als ik online naar merken kijk, zoek ik ze vaak op al hun verschillende kanalen op: Twitter, Instagram, enz., dus door deze pagina’s te hebben kan ik als gebruiker/potentiële klant ook zien hoeveel moeite ze in hun bedrijf steken. Het toont toewijding en het laat zien wat voor soort bedrijf ze werkelijk zijn

Vraag vrienden en familie je te promoten

Mensen je laten promoten is een andere geweldige manier om snel naamsbekendheid op te bouwen. Ze zitten al in onze kring dus is het voor hen gemakkelijker om ons op te hemelen, vooral als we hen geholpen hebben of iets aardigs gedaan hebben!

Wie zijn er beter dan je eigen vrienden en familie om het woord over je business te verspreiden? Je kunt een promotiecode maken die ze gebruiken als ze je aanbevelen.

Daarnaast nemen mensen een stuk sneller dingen aan van de mensen die ze vertrouwen. Wanneer jouw vrienden en familie hun familie en vrienden gaan enthousiasmeren over jouw bedrijf, zullen zij dit een stuk sneller aannemen.

Het kost je bovendien slechts een paar bedankjes en wellicht een keer een rondje in de kroeg.

Maak een website

Een website is een van de belangrijkste dingen die je kunt hebben als het om je bedrijf gaat. Je wilt dat mensen je gemakkelijk kunnen vinden, en wat is een betere manier dan een speciale pagina voor hen?

Mensen zoeken vaak online als ze ergens specifieke informatie over zoeken of misschien zelfs een antwoord op hun probleem! Een plek hebben waarvan mensen weten dat ze er goed advies kunnen krijgen, helpt snel naamsbekendheid op te bouwen

Bijvoorbeeld: een eigen blog geeft meer mogelijkheden voor potentiële klanten/cliënten om te zien hoe deskundig je werkelijk bent over bepaalde onderwerpen. Het laat zien dat je niet alleen goed werk maakt, maar ook ervaringen en inzichten met anderen deelt, waardoor ze ook op je capaciteiten gaan vertrouwen.

Tot slot

Fijn dat je tot het einde hebt gelezen en hopelijk kun je iets met deze 5 tips voor beginnende ondernemers! Voordat je besluit iets anders te gaan doen, wil ik je nog één laatste tip geven: zorg ervoor dat je niet alles tegelijk gaat doen. Zorg dat je eerst het een gaat uitbouwen voordat je met het ander begint. Ik kan je uit ervaring vertellen dat je anders alles slechts half/half gaat doen en dat werkt minder effectief.

Veel plezier met het uitvoeren van deze tips en mocht je nog vragen hebben, laat het dan weten door middel van een comment onder dit blog. Ik hoor graag van je!

Bron: RubinKoot.nl

 

Veiligheid boven alles: beschermde verpakkingsoplossingen

Een verhuizing is voor veel mensen een bron van stress. Het kopen of huren van een huisvraagt veel van mensen. De zoektocht is tegenwoordig erg lastig. Als het juiste huis isgevonden, aan de wensen is aangepast en is...

5 tips voor het verbeteren van je verkoopstrategie voor het MKB

Veel eigenaren van kleine bedrijven hebben moeite om hun bedrijf te laten groeien. Enkele van de meest voorkomende redenen hiervoor zijn een gebrek aan zichtbaarheid, niet weten hoe te verkopen of te opdringerig zijn...