Het ontwikkelen van een krachtige mindset is niet eenvoudig. Een van de meest voorkomende fouten die mensen maken als ze proberen hun mindset te verbeteren, is er te veel over nadenken en er nooit aan beginnen. De sleutel tot het ontwikkelen van een krachtige mindset is actie ondernemen en het implementeren van deze 10 tips die we voor je op een rijtje hebben gezet! 

Omring jezelf met de juiste mensen

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen als je een krachtige mindset probeert te ontwikkelen is je omringen met andere mensen die daar succesvol in zijn. Dit betekent dat je moet vermijden om met negatieve of giftige personen om te gaan, want die halen je naar beneden en maken je leven miserabel. Deze mensen kunnen vrienden zijn , familieleden of je collega’s. 

Ga bij jezelf na hoe het gaat

Om een krachtige denkgeest te ontwikkelen moet je van tijd tot tijd bij jezelf te rade gaan en je afvragen hoe het gaat, wat er vandaag goed ging en wat er vandaag niet zo goed ging. De reden waarom deze oefening werkt is dat als we de tijd nemen voor introspectie, ons onderbewustzijn aan dingen begint te werken zonder dat we er erg in hebben. Het wordt gemakkelijker om problemen op te lossen omdat ze door je hersenen geanalyseerd worden terwijl je ’s nachts slaapt! 

Creëer nieuwe, gezonde gewoontes

Je moet nieuwe, gezonde gewoonten creëren die je leven verbeteren en je gelukkiger maken. Als je meer positieve dingen in je leven toevoegt, zoals sporten, mediteren of werken aan een project waar je altijd al van droomde maar nooit de tijd voor had – zal het gemakkelijker zijn om vaart op te bouwen en doelen sneller te bereiken dan ooit tevoren! Onthoud: kleine stapjes leiden tot grote veranderingen! 

Droom groots

Schuw bij het ontwikkelen van een krachtige mindset niet om te denken aan iets groots bereiken en enorme doelen voor jezelf te stellen. Dit is een ding dat succesvolle mensen van iedereen scheidt – ze dromen groter dan wie dan ook, omdat hun onderbewustzijn hen vertelt dat er niets onmogelijk is als we ons er maar op toeleggen! Groot dromen kan ons ook uit een mentale sleur halen, want als je groots droomt en doelen voor jezelf stelt – wordt het gemakkelijker om er elke dag aan te denken en concrete stappen te zetten om je dromen te bereiken! 

Schrijf op wat je wilt

Onze doelen opschrijven is een van de krachtigste dingen die we kunnen doen. De reden dat dit zo goed werkt is dat iets opschrijven ons het vaker doet lezen dan wanneer we er alleen maar in ons hoofd aan blijven denken. Als we een lijst opschrijven van dingen die we in de loop van de tijd moeten doen of bereiken – worden ze deel van wie we zijn en gebeuren ze ‘vanzelf’. Dit betekent dat het beoefenen van deze gewoonte je zal helpen een krachtige mindset te ontwikkelen door alles natuurlijk te laten lijken! Wees specifiek met je doelen: “Productiviteit op het werk verhogen” is niet zo effectief als “Werk elke dag een uur aan mijn project X”. 

Wees dankbaar

Een andere mooie oefening die je helpt een krachtige mindset te ontwikkelen is na te denken over wat we in ons leven waarderen. Dat kan van alles zijn, van je werk, familie en vrienden, hobby’s of zelfs het weer! Het belangrijkste hier is dat je aan al deze dingen denkt als ze moeilijk worden, want het is gemakkelijk te vergeten waarom we bepaalde dingen doen als het leven te hectisch wordt. Als er iets misgaat – neem wat tijd voor jezelf en besef hoe dankbaar je moet zijn in plaats van je op problemen te concentreren! 

Geef voorrang aan rust boven werk

Als er één fout was die mensen maken als ze hun mentaliteit proberen te verbeteren, dan zou dat beslist het voorrang geven aan werk boven slaap moeten zijn en rust uit. Als je niet slaapt of geen tijd voor jezelf neemt, wordt het veel moeilijker om je te concentreren en je best te doen in het leven! Dit betekent dat we moeten leren hoe we kunnen ontspannen en onszelf wat ‘me-time’ gunnen wanneer we dat het meest nodig hebben. Het gaat er niet alleen om te rusten wanneer dat mogelijk is – maar ook om iets leuks en ontspannends te doen met vrienden of familie, zodat je je weer kunt opladen voor je weer een werkweek voor de boeg hebt! 

Zet de dingen in perspectief

Dit is misschien wel een van de belangrijkste stappen als we willen dat onze mindset in korte tijd drastisch verbetert. Als je een krachtige mindset probeert te ontwikkelen, denk dan aan wat belangrijk is in het leven: liefde, vriendschap, gezondheid. Al het andere, inclusief geld, doet er waarschijnlijk niet meer toe als we eenmaal voorbijgaan. Dit is een krachtige manier om jezelf geaard te houden en je door niets te laten beïnvloeden of je stemming naar beneden te laten sleuren! 

Wees niet bang om te falen

Als we iets nieuws proberen, is het niet meer dan normaal dat we misschien een paar keer falen voor we in iets groots slagen. Maar wat succesvolle mensen van iedereen scheidt is hoe ze met mislukking omgaan – in plaats van op te geven na hun eerste poging, leren ze van vroegere fouten en doen ze het de volgende keer beter! Als je mettertijd een krachtige instelling wilt ontwikkelen, ga dan uitdagingen niet uit de weg want de beloning zal groter zijn dan ooit tevoren als je je er helemaal doorheen zet terwijl je onderweg leert! Onthoud: er zijn geen hindernissen op ons pad, alleen maar kansen om meer over onszelf te leren door tegenslagen opnieuw te overwinnen en nog eens. 

Stap uit je comfortzone

Zoals je waarschijnlijk al uit de titel geraden hebt, is dit een van de sleutelgewoonten om een krachtige mindset te ontwikkelen. Het idee hier is eenvoudig: begin dingen te doen die je nog nooit gedaan hebt en dwing jezelf buiten je comfortzone! Als we willen dat onze mindset snel vooruitgaat, zorg er dan voor dat alles met de tijd gemakkelijker wordt, want dan voelt het binnen de kortste keren natuurlijk aan – wat uiteindelijk minder werk voor ons betekent! Het gaat er ook niet alleen om nieuwe activiteiten te proberen of nieuwe mensen te ontmoeten – maar ook onszelf elke dag uit te dagen met taken die aanvankelijk moeilijk lijken, tot ze na enige oefening routine worden. Je zult verbaasd zijn hoeveel er kan veranderen, zelfs als we denken dat er bepaalde grenzen door ons eigen lichaam gesteld zijn. 

Tot slot

Een krachtige mindset is iets dat tijd kost om te ontwikkelen. Maar met de juiste houding en aanpak kun je in een paar maanden tijd totaal veranderen hoe je over het leven denkt. Hopelijk hebben de tips in dit artikel je inspiratie te geven om aan de slag te gaan met het ontwikkelen van een krachtige mindset. Onthoud goed: Rome is niet in één dag gebouwd, en een krachtige mindset dus ook niet. Ga er lekker mee aan de slag en vergeet vooral niet te genieten van het proces. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, dan horen we dit uiteraard graag!

Organisatie en stijl: De rol van lockers in een georganiseerd kantoor

Moderne kantooromgevingen ondergaan een significante transformatie door veranderingen in werkstructuren en bedrijfsoperaties. De opkomst van flexibel werken en nieuwe samenwerkingsvormen benadrukt de behoefte aan...

Werk hard, speel harder: De opkomst van tafelvoetbaltafels in moderne kantoren

In moderne kantoren wordt tafelvoetbal niet langer gezien als slechts een ontspannende activiteit; het heeft zich ontwikkeld tot een strategische zet voor werkgevers. Deze dynamische verschuiving richt zich op...

Veiligheid boven alles: beschermde verpakkingsoplossingen

Een verhuizing is voor veel mensen een bron van stress. Het kopen of huren van een huisvraagt veel van mensen. De zoektocht is tegenwoordig erg lastig. Als het juiste huis isgevonden, aan de wensen is aangepast en is...

5 tips voor het verbeteren van je verkoopstrategie voor het MKB

Veel eigenaren van kleine bedrijven hebben moeite om hun bedrijf te laten groeien. Enkele van de meest voorkomende redenen hiervoor zijn een gebrek aan zichtbaarheid, niet weten hoe te verkopen of te opdringerig zijn...