Een controller is iemand die verantwoordelijk is voor het financiële beheer van een organisatie. Hij of zij vindt het belangrijk dat de cijfers kloppen en dat de financiële positie van de organisatie gezond is. Een goede controller is dan ook van onschatbare waarde en kan veel bijdragen aan het succes van een organisatie. Maar hoe zit dat met een interim controller? Waarom zou je tijdelijk iemand inhuren om deze rol te vervullen? In deze blog leg ik uit waarom een interim controller inhuren soms de beste keuze is.

Snelle oplossing

Soms heb je als organisatie snel iemand nodig om het financiële beheer op te pakken. Bijvoorbeeld wanneer de vaste controller onverwacht vertrekt of langdurig ziek is. Het inhuren van een interim controller is dan een goede oplossing. Hij of zij is snel beschikbaar en kan direct aan de slag om de financiële zaken op orde te brengen.

Flexibiliteit

Het inhuren van een interim controller biedt ook meer flexibiliteit dan het vast aannemen van een controller. Je kunt namelijk zelf bepalen hoe lang je gebruik wilt maken van de interim diensten. Is het probleem opgelost en heb je geen controller meer nodig? Dan stopt de samenwerking gewoon. Dit in tegenstelling tot een vast contract, waarbij je ook kosten maakt als er geen werk meer is.

Specialistische kennis

Soms heb je als organisatie behoefte aan specialistische kennis op financieel gebied. Bijvoorbeeld wanneer er een fusie of overname op de planning staat, of wanneer er een nieuw financieel systeem geïmplementeerd moet worden. Een interim controller heeft vaak veel ervaring en kan snel schakelen om deze projecten tot een succes te maken.

Nieuwe inzichten

Een frisse blik kan soms net het verschil maken om het financiële beleid van de organisatie te verbeteren. Een interim controller kan deze nieuwe inzichten bieden doordat hij of zij bij meerdere organisaties heeft gewerkt en daardoor een brede blik heeft op het vakgebied. Dit kan leiden tot kostenbesparingen of verbeterde werkprocessen.

Ontlasting van bestuur/directie

Een interim controller kan er ook voor zorgen dat het bestuur of de directie van de organisatie ontlast wordt. Zij hoeven namelijk niet meer alle financiële vraagstukken te beantwoorden en kunnen zich richten op hun eigen werkzaamheden. Dit zorgt voor meer rust en overzicht binnen de organisatie.

Als je op zoek bent naar een interim controller, raden we je aan om naar de website van dit bedrijf te gaan. Zij zijn gespecialiseerd in het verhuren van interim controllers aan bedrijven.