De laatste tijd kiezen steeds meer ZZP’ers voor flexwerkplekken. Waarom zou dat zo zijn? Daar gaan we nu wat dieper op in. Er komen ook steeds meer flexwerkplek locaties in Utrecht en andere grote steden omdat mensen er graag gebruik van maken. Het kan wel eens fijner zijn om elders te werken dan gewoon thuis. Je kunt dan meer mensen ontmoeten, klanten ontvangen en het kan ervoor zorgen dat je productiever bent. Inspireer jezelf en kies een omgeving waar jij het beste kunt werken.

Recent onderzoek

Een recent gehouden onderzoek wijst uit dat steeds meer mensen graag een flexwerkplek gebruiken. Mocht je er ook interesse in hebben kun je altijd eens een kijkje nemen op Flexwerkplek.nl. Het onderzoek wijst uit dat een openbare werkplek, zoals een koffiehuis, niet meer zo populair is onder ZZP’ers in ons land. Steeds meer ZZP’ers kiezen voor een zakelijke locatie waar dat zij hun werk uit kunnen voeren. Wat ook opvallend is, is dat zij graag zakelijke relaties willen ontvangen. Het zijn dan met name de cowork plekken, maar ook de flexplekken. Ze worden dan gehuurd in een bedrijfsverzamelgebouw. Een deel van de ZZP’ers werkt ook bij de klant op locatie of gewoon thuis.

Meer interesse in flexwerkplek

Ongeveer 75% van de ZZP’ers zou interesse hebben in een flexibele werkplek. Een deel zou er zelfs voor betalen, maar dan moet er wel goede service op locatie zijn. Er is binnen het onderzoek ook gekeken naar wat zij er dan voor willen betalen. 15% zou er een bedrag van rond de 100 euro per maand voor over hebben. Rond de 25% zou wel tot 200 euro willen gaan. Slechts 16% denkt aan 200-500 euro per maand. Een hele kleine groep, 2,9% zegt dat zij zelfs meer dan 500 euro per maand willen betalen. Maar hier moet dan wel tegenover staan dat de service op de locatie ook echt goed is.   

Goede werkplek, waar moet deze aan voldoen?

Bij een goede werkplek moet je aan een aantal aspecten denken:

  • De locatie
  • Het concept
  • De prijs

Als de locatie is gekozen, dan moet er nog gekeken worden naar hoe de bereikbaarheid is van internet. Is de catering ook goed geregeld? Dit vinden ZZP’ers wel van belang als zij daar een langere tijd per dag door willen brengen om hun werk uit te kunnen voeren. Logisch ook, want als het internet niet stabiel is, dan kun je alsnog niet veel werk gedaan krijgen (wat dan zonde is van je tijd).

Duurzaamheid en je werkplek

Bij het kiezen van een goede werkplek, denken ook steeds meer mensen aan de duurzaamheid. Het milieu is dan ook voor steeds meer mensen van belang. Dit is een pluspunt en fijn dat zoveel mensen er ook naar kijken. Zo willen ze bijvoorbeeld dat een locatie ook goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Ook vinden zij het van belang dat een flexwerklocatie kiest voor goede afvalscheiding, ze moeten duurzaam papier gebruiken en Fair Trade koffie aanbieden.