In de wereld van ondernemerschap en evenementen worden sprekers steeds vaker ingezet om bijeenkomsten, congressen en lezingen te verrijken. Maar waarom kiezen organisatoren steeds vaker voor een spreker? Wat maakt de ene spreker een hit en de andere juist niet? In dit artikel duiken we dieper in op enkele cruciale eigenschappen van een goede spreker en hoe zij ondernemend publiek kunnen boeien en inspireren.

Expertise in het vakgebied

Een van de belangrijkste aspecten van een gewaardeerde spreker is zijn of haar expertise over het onderwerp. Mensen worden namelijk sneller overtuigd door personen die als autoriteit worden beschouwd binnen een bepaald domein. Dit fenomeen zien we terug in verschillende sectoren, waarbij het endorsement van een bekende figuur de geloofwaardigheid van een product of dienst versterkt. Zo geldt dit ook voor sprekers; een spreker die diepgaande kennis bezit over een onderwerp zal veel meer impact hebben tijdens een presentatie dan een minder ervaren collega. 

Vermijd podiumangst

Voor een ondernemende spreker is het cruciaal om vertrouwd te zijn met het spreken voor een groot publiek. Niets is immers zo fnuikend voor een presentatie als podiumvrees. Een ervaren spreker die gewend is aan het spreken voor grote groepen straalt zelfvertrouwen uit, waardoor de boodschap krachtiger overkomt en het publiek eerder overtuigd raakt.

Boodschap overbrengen

Een goede spreker weet zijn boodschap op een duidelijke, enthousiaste en inspirerende wijze over te brengen op het publiek. Vaak kunnen ze eindeloos door blijven vertellen over het onderwerp. Een goede spreker doet dit met veel enthousiasme en diepgang, anders komt de boodschap van het verhaal nooit goed over. Een goede spreker zorgt ervoor dat het publiek van begin tot eind enthousiast blijft waarbij de boodschap ook goed overgebracht wordt. Zaken zoals humor, dynamiek en interactie zijn hierin erg belangrijk. 

Wat voor spreker past bij mijn evenement?

Door de toenemende populariteit van sprekers zijn er ook steeds meer sprekers actief. Hierdoor is het lastiger om de geschikte spreker voor je evenement te boeken. Daarom is het goed om eens te kijken naar een sprekersadviesbureau. Het grote voordeel van een sprekersadviesbureau zoals Speakers Academy, is dat ze werken met de beste sprekers en precies weten welke spreker bij welk evenement past. Hierdoor lukt het jou om de meest geschikte spreker te boeken bij Speakers Academy voor je evenement.