Elke onderneming zal bedrijfsafval moeten afvoeren. Het is vaak zo dat er meerdere afvalstromen naast elkaar vrijkomen in een bedrijf. Het is dan slim om deze afzonderlijk van elkaar in te zamelen. Het kan per bedrijf variëren hoe groot de hoeveelheid is. Het is slim om dus te bekijken wat de mogelijkheden zijn. We willen je alvast helpen met de beste tips voor het scheiden van bedrijfsafval.

De stromen van elkaar scheiden

Wanneer je aan de slag gaat met inzamelen, dan is het goed om eerst te bepalen welke stromen er allemaal in jouw bedrijf vrijkomen. Het kan bijvoorbeeld om papier, PMD, glas of restafval gaan. Stromen als swill en archiefvernietiging komen ook veel voor. Zoek de middelen voor het scheiden van bedrijfsafval via MilieuServiceNederland. Inzicht in de afvalstromen helpt je om de juiste rolcontainers te bestellen. Je kan de stromen stap voor stap scheiden. 

Het juiste formaat

Het is bij ieder bedrijf weer anders welke stromen en in welk volume alles vrijkomt. Daarom zijn er ook rolcontainers in allerlei soorten formaten. Denk dan aan 240 liter, 360 liter, 660 liter, 770 liter, 1100 liter, 1300 liter, 1600 liter, 1700 liter en zelfs 2400 liter. Afhankelijk van hoeveel afval je hebt kan je een groter model kiezen. Een restafval container op Milieuservicenederland.nl uitkiezen is dus een goed idee. Kijk ook direct naar de frequentie van legen. Van 1 keer per vier weken, tot tweewekelijks, wekelijks of zelfs twee keer per week is alles mogelijk.

De stromen schoonhouden

Het is belangrijk om de voordelen van het apart inzamelen van afval goed te kennen. Wanneer je kijkt naar het milieu, dan is een zuivere stroom altijd voordelig. Je gooit dus geen restafval in de papiercontainer. Wanneer de inhoud alleen bestaat uit een bepaalde afvalstroom, dan is het veel gemakkelijker om dit maximaal te recyclen. Dit is een groot voordeel. Let er daarom altijd op dat alles op de juiste wijze wordt weggegooid.

Opletten met onnodig restafval

Wanneer je verschillende rolcontainers hebt staan, dan is het ook belangrijk dat die op de juiste wijze gebruikt worden. Daarom is het ook goed om duidelijk te maken wat waar hoort en wat tot het restafval behoort. Ook dit draagt eraan bij dat er zoveel als mogelijk te recyclen is. Het is bijvoorbeeld belangrijk om swill ook echt in de daarvoor bestemde container te gooien. Anders wordt het onnodig verbrand bij het restafval terwijl recyclen gewoon mogelijk is. Het gemakkelijkst is het wanneer je de containers in verschillende kleuren kiest. Dan is goed duidelijk wat waar hoort. De specialist kan dit altijd bieden.

Gemakkelijk de juiste containers verzorgen

Wanneer je bij de specialist aanklopt, dan is een rolcontainer huren snel en gemakkelijk te verzorgen. Bovendien kan je de kosten dan goed in de hand houden. Je hebt de container op tijd in huis en kan het contract opzeggen wanneer het jou uitkomt. Dit maakt het scheiden van afval dus ook alleen maar aantrekkelijker. Begin dus vandaag nog om een verschil te maken hierin.